ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada
Centrul de Apel

Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2011 - 2014 Raportul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 25 septembrie 2009 - 25 septembrie 2010 E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:

str. Miglos 61 A
LT-08102, Vilnius
Lituania

Tel.: (+ 370 5) 260 79 14

E-mail: vilnius@mfa.md

Activitatea curentă a ambasadei

Vizita la Vilnius a Secretarului General de Stat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Radu Burduja

În perioada 8-10 octombrie 2018, delegația Republicii Moldova condusă de Secretarul General de Stat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Radu Burduja, a participat la Conferinţa de nivel înalt în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC) al Uniunii Europene cu genericul „Parteneriatul Estic şi Securitatea Europeană: cooperarea sporită pentru a înfrunta provocările comune”, care s-a desfăşurat la Vilnius.

Activitatea Conferinței a reunit oficiali de rang înalt, experţi şi analişti din statele membre ale UE, Parteneriatului Estic, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor UE.

Participanţii au analizat stadiul cooperării prevăzut în Documentul Parteneriatului Estic „20 de Rezultate pentru 2020”, şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor de colaborare a UE cu partenerii estici în domeniul securităţii şi apărării.

Programul Conferinţei a cuprins şi o sesiune dedicată fortificării dialogului între „Trio Asociat” (Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) şi UE pe aspectele PSAC, cu identificarea modalităţilor de extindere a acestei cooperări.

De asemenea, Secretarul General de Stat Radu Burduja a avut întrevederi cu Viceministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Vytautas Umbrasas, cu Șeful Direcţiei de planificare şi gestionare a crizelor din cadrul Serviciului European de Asistenţă Externă, Gabor Iklody, precum şi cu omologii săi din alte ţări.

Conferinţa de nivel înalt în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună al Uniunii Europene este organizată de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Externe al Lituaniei, în cooperare cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Lituania.